sâmbătă, 21 mai 2016

Rolul Artei în educația copiilor

                                      Arta în viața tinerilor




După părerea mea, arta are un rol important în educarea tinerilor.
Unul dintre argumente se referă la modul de formare al oamenilor, dar la cunoașterea trecutului. Educarea nu constă doar în a ști să scrii, să citești, ci și în a-ți cunoaște trecutul și marii reprezentanți ai țării. De exemplu, o persoană ce nu a vizitat niciodată un muzeu, nu a ascultat niciodată muzică clasică sau nu a citit niciodată creații ale marilor poeți și scriitori nu are același nivel de educație cu una care a citit cel puțin o poezie.
Arta are un rol important în viața tinerilor.Deoarece prin artă învață sa își expună sentimentele.Prin arta nu se înțelege doar pictura,muzica,dans, teatru,sau literatura.Oricare dintre acestea ajuta la formarea caracterului și personalițății unei persoane,mai ales cea a tinerilor.A exclude arta din educația unui copil ,este ca și cu ai exclude educația din viata lui.
Arta poate fi folosită pentru autoeducare, comunicare şi integrare socială. Dar, deşi rolul educaţiei prin artă este extrem de important atât pentru prezentul, cât şi pentru viitorul societăţii.

Un comentariu: